Paul Andriesse

Vincenzo Castella | Jan van de Pavert

23 Oct - 12 Dec 2009

© Vincenzo Castella
Alam'ari Camp Ramallah, 2007
lightjet c-print
182 x 225 cm
VINCENZO CASTELLA | JAN VAN DE PAVERT

23-10 - 12-12-2009

Vincenzo Castella, Alam'ari Camp Ramallah, 2007, Klik voor vergroting Vincenzo Castella, Marsiglia, 2005, Klik voor vergroting Jan van de Pavert, Zes gevels, 2009, Klik voor vergroting Jan van de Pavert, Vier paviljoens, 2009, Klik voor vergroting Jan van de Pavert, Lounge II, 2009, Klik voor vergroting

Vincenzo Castella "About Town"

De Italiaanse fotograaf Vincenzo Castella (Napels, 1952) concentreert zich op het continu veranderende landschap in een postindustrieel tijdperk met veel aandacht voor stedelijke architectuur. Hij verandert de kleur en intensiteit van het beeld en geeft zo zijn eigen interpretatie van de hem omringende werkelijkheid. Onderwerp van zijn fotografie zijn de grootstedelijke maar ook andere landschappen die zich als nomaden onderwerpen aan de transformatie van de tijd. In het verlengde van zijn fotografie maakt Castella ook gebruik van het medium video. Galerie Paul Andriesse presenteert de voor het eerst getoonde video Amsterdam, waarin hij inzoomt op twee beelden van deze stad. De camera glijdt langs de beide foto’s waadoor de indruk gecreëerd wordt dat de beschouwer meegenomen wordt in een film.

Jan van de Pavert "Monumenten en paviljoens"

Jan van de Pavert (Zeist, 1960) houdt zich al jaren bezig met de idealen van het modernisme die in de loop van de 20ste-eeuw verloren gingen. In zijn werk concentreert Van de Pavert zich veelal op architectuur. Dit resulteert in modellen en voorstellen voor gebouwen die niet gerealiseerd hoeven te worden. Het zijn denkmodellen. Hij maakt gebruik van de mogelijkheden van de computer om wandelingen door niet bestaande architectuur te realiseren. In deze architectuur bevinden zich vaak wandschilderingen die verwijzen naar idealistische stromingen uit het begin van de vorige eeuw. Aanvankelijk maakte Van de Pavert historiserende sociaal-realistisch getinte beelden, maar die hebben plaats gemaakt voor taferelen waar rockgroepen en andere jeugdige personen het toneel innemen. Zijn tekeningen doen denken aan de muurschilderingen van Diego Rivera, waarmee in de jaren twintig van deze eeuw de revolutie in Mexico gepropageerd werd.
 

Tags: Vincenzo Castella, Jan Van De Pavert, Diego Rivera